Due médiaügynökség

Nagy sikerrel zárult a 25. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál

 Telt házas fesztivállal zárta az idei tanévet a diákújságírók közössége. A rangos eseményen két országos edukatív vetélkedő döntőjét is megtartották: a NE DŐLJ BE! – Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt legjobbjai 13 ezer induló közül kerültek ki, míg a Nagy Diák KRESZ-teszt versenyzői 14 ezer fiatal közül jutottak az élő döntőbe.
A versenyek győztesei:
NE DŐLJ BE! – NAGY DIÁK BŰNMEGELŐZÉSI TESZT
I. helyezett (főnyeremény: laptop) Rácz Dorina (Budapest)
II. helyezett (nyeremény: okostelefon) Bodor Gerda (Kiskunlacháza)
III. helyezett (nyeremény: okostelefon) Adamcsik Tamás
GENERALI NAGY DIÁK KRESZ-TESZT
Főnyeremény: jogosítvány Bálint Szilárd (Vecsés)
Főnyeremény: moped Balogh Máté (Tamási)
Generali Nagy Diák KRESZ-teszt különdíj Gundel Károly Szakképző Iskola (Budapest)


A szervező DUE Médiahálózat csatlakozott a Családok Éve programsorozathoz is, melynek keretében a fesztiválon köszöntőt mondott Dr. Varga-Bajusz Veronika, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ifjúságügyi főosztályvezetője. Óberling József, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője köszöntötte a KRESZ-teszt résztvevőit, és bemutatta Nagy Ricsi, az X Faktor korábbi győztesének vadonatúj, Várnak még rád című klipjét, mely az Országos Balesetmegelőzési Bizottság segítségével készült és a fiatalok figyelmét hívja fel a „szermentes” közlekedésre. A jubileumi eseményen a gálaműsor és a versenyek mellett közönségtalálkozók és előadások fokozták a hangulatot, így a résztvevők találkozhattak többek között Nagy Ervin, Kolovratnik Krisztián, Fehér Tibor és Farkas Franciska színészekkel-műsorvezetőkkel, D. Tóth Krisztával, Mészáros Antóniával, Puskás Petivel, valamint népszerű vloggerekkel, mint Simonffy Péter, a CultureGeeks vagy Lóci játszik. Személyesen megismerkedhettek Szarvas Józseffel, a Holnap tali és az Oltári csajok szereplőivel, Janicsák Vecával, Kiss Norbert és Nagy Dániel autóversenyzőkkel is. A Tudományok fellegvárában pedig fiatal tudósok, kutatók adták egymásnak a mikrofont.

SAJTÓHÁTTÉR
MI AZ A DUE?
Mottónk: Közösség, Tehetség, Barátság
A DUE Médiahálózat – korábbi nevén a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete – Magyarország második legnagyobb újságíró szervezete. Alapítói 1989. szeptember 11-én hozták létre, de már 1982 óta szerveztek rádiós szaktáborokat.

Céljaink
Közhasznú szervezetünk 1989 óta fogja össze az iskolai diáklapokat és diákrádiókat, az újságírói pályára készülő általános és középiskolásokat, a kommunikáció szakos hallgatókat, a pályakezdő kollégákat, és általában a média iránt érdeklődő fiatalokat, illetve segítőiket.
Programjaink és kiadványaink
A DUE Médiahálózat Akkreditált Kiváló Tehetségpont és Európai Tehetségpont.
A DUE húsz éve havonta kiadja professzionális magazinját, a DUE Tallózót, amely az ország legjobb diáklapjaiból közöl válogatást havonta 30.000 példányban. 1993 óta működtetjük az Országos Iskolarádió Hálózatot (a DUE Rádiót 220 regisztrált iskolával), honlapunk, a DUE Online pedig az egyesület folyamatosan frissülő hírportálja. De jelen vagyunk a Facebook-on és az Instagramon is.
Számos tematikus sajtópályázat mellett minden évben meghirdetjük a Tehetségkutató Diákmédia Pályázatot. A közép- és felsőfokú oktatásban keresettek szakkönyveink. Állandó programunk a tavaszi Országos Ifjúsági Sajtófesztivál – idén a jubileumi 25. –, a nyári Kommunikációs és Média Szaktábor, és az őszi Diák-médiafesztivál. Minden hónapban szervezünk exkluzív sajtóbejárásokat, konferenciákat, képzéseket és kirándulásokat, a kommunikáció szakra készülőknek pedig alap- és középfokú újságíró tanfolyamokat indítunk a DUE Médiaiskolában. Egyesületünk alapítói hozták létre az Ifjúsági Sajtódíjat.
A DUE 2013 óta minden évben teszteli a diákokat, legismertebb erőpróbánk a Nagy Diák IQ-teszt, amelyen a fiatalok intelligencia-szintjét vizsgáljuk. A teszten az évek alatt több tízezren vettek részt, a Nagy Magyar Diák Filmteszten pedig mintegy 17 ezren, így ez vetélkedőnk a legnépszerűbb tematikus tesztünk. De népszerű volt a Nagy Diák ’56-os Teszt, a jelenleg is futó Generali Nagy Diák KRESZ-teszt, és nagy az érdeklődés a „Ne dőlj be!” című Bűnmegelőzési teszt iránt is.
Vezetőség
A DUE Médiahálózat elnöke Kecskés István, a Sportfaktor főszerkesztője, alapító alelnöke dr. Balázs Géza, az ELTE nyelvész professzora és dr. Szayly József, médiaszakember, a Magyar Rádió egykori alelnöke.
Az egyesület munkáját közel száz önkéntes segíti, részben diákok, részben felnőtt, gyakorló szakemberek, akik tapasztalatukkal, tudásukkal támogatják az újabb diákújságíró-generációkat.

 

Vissza a hírekhez

Due médiaügynökség

- DUE Produceri Iroda Kft.
1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
+36 1 220 5844 due@due.hu