Due médiaügynökség

A DUE Médiaügynökség is részt vett a Pénzügyminisztérium konferenciáján

 Pénzügyi tudatosságra nevelés, egy közös érdek

A Pénzügyminisztérium a lakosság pénzügyi tudatosságát megcélzó programja kapcsán tartott „Okosan a pénzzel!” címmel konferenciát a héten. A programban a DUE Médiahálózat is együttműködő partnere a Minisztériumnak, így Szayly József alelnök is előadást tartott a DUE pénzügyi edukációs munkájáról.

A minisztérium feladtának tartja, hogy már fiatal kortól megtörténjen a gyerekek edukálása ebben a témakörben, hogy majd a felnőtt életben se vesszenek el a pénzügyek világában. A rendezvényt Balogh László, a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg. A program során számos előadó prezentálta azt, hogy milyen lépéseket tesznek a felállított célok elérése érdekében. A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete részéről Szayly József, az egyesület alelnöke bemutatta azokat az eszközöket, amiket már felhasználtunk a pénzügyi tudatosságra nevelés érdekében, mint például a DUE Tallózóban és a DUE Rádióban megjelenő sorozat, közösségimédia-aktivitás, és a Pénzügyes nap a nyári Médiatáborban. Előadásában kitért arra is, hogy a jövőben egy pénzügyi diákteszt megszervezésére is lehetőség nyílhat, ami az egyik legintenzívebb kommunikációs eszköz a fiatalok felé.
Ezen kívül számos más előadó terveit is meghallgathatták jelenlevők, többek között Szabó József Attila Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ vezetőjének előadását, Merényi Zsuzsanna prezentációját , aki a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi kultúrafejlesztési munkájukat ismertette. Ezen kívül a jelenlévők megismerkedhettek az OTP Fáy András Alapítvány pénzügyi tudatosság fejlesztést célzó tevekénységével. Két moderált beszélgetést is tartottak, az egyikben a Pénzügyi Tanácsadó Irodaház számolt be a tapasztalatairól. A délután folyamán pedig a civil szerveztek pénzügyi tudásról értekeztek a résztvevők.

Vissza a hírekhez

Due médiaügynökség

- DUE Produceri Iroda Kft.
1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
+36 1 220 5844 due@due.hu